Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa z fetą i sezamem

Składniki: 50 dkg żółtej fasolki szparagowej 10 dkg tartego na wiórki sera feta 3 łyżki podrumienionych ziaren sezamu 4 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Sezam uprażyć na suchej patelni. Fasolkę ugotować w osolonej i  wodzie, odcedzić. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, dodać czosnek, chwilę podgrzewać, dodać ugotowaną fasolę i sezam,…

Fasola szparagowa z cebulką

Składniki: 500g fasoli szparagowej Mamut 1 duża cebula 1 łyżka masła sól, pieprz, gałka muszkatołowa, sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Fasolkę myjemy i umieszczamy w garnku z osoloną wodą. Gotujemy, aż trochę zmięknie ( ok.15-20 min.). Po odcedzeniu fasoli odcinamy końcówki z ogonkami. Nie odcinamy ogonków przed gotowaniem, ponieważ wygotowuje się smak i witaminy, a…