Składniki:
- brokuły (mogą być mrożone) 1 kg
- mleko 1,5 szklanki
- żółtko jaja 1-2 sztuki
- gałka muszkatołowa do smaku
- śmietana kremówka 1,5 szklanki
- żelatyna 2-3 łyżeczki
- olej do smarowania
- pieprz
- sól
Składniki: 1 brokuł ciasto naleśnikowe bułka tarta sol pieprz oliwa na sos: 2 łyżki majonezu 4 łyżki keczupu sól czosnkowa Przygotowanie; Brokuł podzielić na różyczki. Do ciasta naleśnikowego dodać sól i pieprz do smaku. Każdą różyczkę zanurzać w cieście i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i wrzucać brokuły po 5 sztuk i smażyć na…
Składniki: 60 dag brokułów łyżka masła łyżka maki 2-3 ząbki czosnku 1 szkl. śmietanki łyżka soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania; Brokuły zalać osoloną wodą i obgotować ok. 5-7 minut po czym je odcedzić i zemleć w maszynce. Następnie na rozgrzanym maśle, przesmażyć mąkę, aby powstała biała zasmażka, którą rozprowadzić śmietanką. Doprawić do smaku…
Składniki: majonez sojowy 1 szklanka mleko sojowe 1/2 szklanki pęczek rzodkiewek sok z cytryny sól kminek 2 łyżki sezamu 1/2 kg. brokułów butelka gazowanej wody mineralnej 15 dag. mąki pszennej Sposób przygotowania: Brokuły podzielić na różyczki, a zielone łodygi pokroić na małe kawałki. Przygotować ciasto: mąkę połączyć z wodą, solą, sezamem, kminkiem i wymieszać. Brokuły…