Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sałatki

Witamy w naszej kolekcji ponad 3300 przepisów na sałatki. Co więcej pisać zapraszamy do obejrzenia kolekcji na pewno znajdziesz tutaj coś dla siebie.
Najlepsze sałatki to takie które zawierają nawzajem uzupełniające się smaki i tekstury, mogą być dodatkiem do innych dań ale mogą też być daniem samym w sobie. Wielkie sałatki potrafiące zastąpić cały obiad, wliczając w to mięso i wszystkie warzywa potrzebne w diecie. Sałatki są wspaniałym źródłem witamin i błonnika a także wielu składników mineralnych.
Dla mnie latem wielka sałatką z grillowanym mięsem (np z resztkami z dnia poprzedniego), zielonymi warzywami czasami z owocowymi dodatkami, to jeden z lepszych posiłków.
Zapraszamy więc do oglądania naszej kolekcji sałatek ale przede wszystkim do ich przyrządzania!

Sałatka z owoców morza, kukurydzy i oliwek

Składniki: 50 dag mrożonej mieszanki obgotowanych owoców morza 8-10 zielonych i czarnych oliwek bez pestek 1 czerwona cebula 3 pomidory 2 łodygi selera naciowego 10 kolb konserwowej kukurydzy miniaturowej ¼ szkl. oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka ketchupu sok z 1 cytryny natka pietruszki ½ łyżeczki białej gorczycy sól Sposób wykonania: Oliwę przelać…

Sałatka z krewetek, kukurydzy i fasolki

Składniki: 30 dag ugotowanych i obranych krewetek ½ kolby ugotowanej kukurydzy ½ szkl. ugotowanej fasoli 4 pomidorki koktajlowe ½ awokado ½ czerwonej cebuli 1 łyżka posiekanych listków kolendry 1 papryczka chili 30 ml soku z lionki 1 łyżeczka uprażonych nasion kminu ½ posiekanej papryczki chili 40 ml oliwy sól Sposób wykonania: Awokado obrać po czym…

Sałatka z czerwonej soczewicy z pomidorkami

Składniki: 5 dag czerwonej soczewicy 1 cebula 4 łyżki oleju 200 ml bulionu warzywnego 1 główka sałaty lodowej 1 cykoria 20 dag pomidorków koktajlowych 15-20 dag sera pleśniowego 4 łyżki octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebule poddusić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać soczewicę, przez chwilę smażyć po czym wlać bulion i doprowadzić do…