Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Pstrąg

Pstrąg na niebiesko

Składniki: • 1 pstrąg • 1 szklanka czerwonego wina • 2 szklanki wody • 1 łyżka octu • włoszczyzna (2 marchewki, 1 pietruszka, 0.5 selera) • 1 łyżka masła • sól Sposób przyrządzenia: Do głębokiego garnka wlać wodę i czerwone wino (w proporcji 2 części wody na 1 część wina), dodać octu, sól i obraną,…

Pstrąg w maśle cytrynowym i w kaparach.

Skład: 2 pstrągi ( 35 dag każdy) sól, pieprz mąka do posypania masło do pieczenia 1 cytryna 4 łyżki świeżego masła 100 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki małych kaparów natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Wypatroszone pstrągi umyć i osuszyć. Posypać z obu stron solą i pieprzem. Obtoczyć w mące. Smażyć w dużej ilości gorącego masła…

Pstrąg faszerowany trochę inaczej

Miał być pstrąg troszkę inaczej: pstrąga sprawić, zostawić głowę. Wetrzeć zioła (koleżanka, która podała mi ten przepis naciera pstrąga gotową przyprawą do ryb). Do brzucha włożyć nadzienie z masy makowej takiej do makowca, może być gotowa z puszki, można dodać różne bakalie: orzechy, migdały, skórkę pomarańczową, zawinąć w folię i upiec w piekarniku (piec krótko,…

Pstrąg w imbirze

Skład: 300g pstrąga kieliszek białego wytrawnego wina 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 papryka zielona 25g korzenia imbiru 1 łyżka sosu sojowego (ciemnego) 1 łyżka oleju roślinnego 25g ostrej pasty chili sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet z pstrąga pokroić w 4cm długie paski, zamarynować z sola, białym winem i 1 łyżką mąki ziemniaczanej. Paprykę umyć, przepołowić,…