Skład: średnie pstrągi ilość dowolna nać pietruszki i selera czosnek czerwona cebula sól lub wedgetta Sposób przyrządzenia: Ryby sprawić pozostawiając łby. Nać posiekać z czosnkiem i solą żeby puściła trochę soku, cebule pokroić w drobne piórka. Nafaszerować ryby i odstawić na 1 2 godz. w chłodne miejsce. Piec w piekarniku lub na grilu w specjalnych…
Kategoria: Pstrąg
Pstrąg
Pstrąg na przeziębienie
by klon • • 1 Comment
Skład: – kilka dorodnych pstrągów (po jednym na osobę) – 2 duże cebulę – 40 dkg pieczarek – kilka ząbków czosnku – masło (najlepiej naturalne) – cytrynę ewentualnie sok z cytryny – przyprawy do ryb, sól, wegetta, świeżo zmielony pieprz (polecam zielony). Sposób wykonania: Oporządzone pstrągi wraz z łbami myjemy, skrapiamy sokiem…