Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Pstrąg

Pstrąg po Orlicku

Składniki: 1 pstrąg 1 cebula 1 cytryna 3 łyżki masła czosnkowego natka pietruszki 1 łyżka vegety, sól, mąka Sposób przyrządzenia: Wypatroszonego, ale nie oskrobanego pstrąga solimy, doprawiamy vegetą i skrapiamy cytryną. Faszerujemy pokrojoną w talarki cebulą i drobno posiekaną natką pietruszki. Do środka dodajemy też trochę masła czosnkowego. Tak przygotowanego pstrąga obtaczamy w mące i…

Pstrąg faszerowany kaszą i ryżem

Składniki: 2 pstrągi 15 dag pieczarek 1 średnia cebula 2 łyżki oleju 1 szklanka ugotowanego ryżu 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 1 łyżka gorczycy 5 dag startego żółtego sera 5 dag masła gałązka bazylii sól , pieprz i sok z cytryny do smaku Sposób przyrządzenia: Sprawione ryby skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawami. Cebulę i…

Pstrąg po meksykańsku*

* Cykl – przepisy mistrzów Składniki: Filet z pstrąga – 150 g Ananas (świeży) – 50 g (2-3 plastry) Cebula – 1 sztuka Ostra papryczka (czuszka) – 1 sztuka Świeża kolendra – 1 łyżka Mango – 25 g (ćwiartka) Awokado – 25 g (ćwiartka) Oliwa – 1 łyżka Kumin – 1 łyżka Placki tortilli –…

Klopsiki z pstrąga

Składniki: • 20 dag filteta z pstrąga • 1/2 szklanki zimnej śmietany • 1 jajko • sól • pieprz • masło • posiekany zielony koperek Sposób przyrządzenia: Pstrąga posiekać, wymieszać z jajkiem, przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki. Pomieszać z zimną śmietaną i 1 czubatą łyżką masła, zmiksować. Formować kuleczki i gotować we wrzącej…

Roladki z pstrąga w białym winie

Składniki: 4 małe pstrągi duża porcja włoszczyzny 3/4 szkl. białego wytrawnego wina 2 dag żelatyny cytryna ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz Wykonanie: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Pstrągi wypatroszyć, wypłukac, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Jarzyny obrać, pokroić w słomkę. Ugotować wywar z jarzyn i przypraw, odcedzić i włożyć do niego roladki. Gotować około…