Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Panga

Panga na ostro w panierce

Składniki: 1 kg filetów z pangi 2 łyżeczki sosu tabasco 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 3 szklanki zielonych płatków kukurydzianych szklanka oleju do smażenia Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny i tabasco. Obtoczyć w papryce i zmielonych płatkach kukurydzianych.…

Szaszłyk z pangi lub sandacza z ananasem i papryką

Składniki: 50 dkg filetów z ryby 50 dkg ananasów konserwowych 5 czerwonych papryk 6 łyżek sosu sojowego 3 łyżki soku z cytryny sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety rybne pokroić w grubą kostkę, przyprawić solą i pieprzem, polać sosem sojowym wymieszanym z sokiem cytrynowym. Ananasa obsączyć z zalewy, (kilka łyżek zalewy dodać…

Filety z pangi lub tilapii zapiekane z jajkiem

Składniki: 50 dkg filetów z ryby 3 jajka 2/3 szklanki mleka 1, 2 łyżki tartej bułki 2 łyżki rozpuszczonego masła 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. Blaszkę do pieczenia posmarować masłem, ułożyć na niej porcje ryby. Pozostałe składniki zmiksować, polać nimi porcje ryby.  Zapiekać w…

Panga lub tilapia w sosie orzechowym

Składniki: 50 dkg filetów z ryby ½ szklanki tartej bułki 1 jajko 3 ząbki czosnku 15 dkg obranych orzechów włoskich 3 łyżki soku cytrynowego 3 łyżki nasion granatu sól, pieprz, papryka do smaku garść posiekanej naci pietruszki Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. W miseczce zmiksować jajko. Porcje ryby moczyć w jajku,…