Składniki: 2 płaty pangi opakowanie mrożonego ciast francuskiego jajko sól pieprz Sposób wykonania: Filety oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie ciasto rozmrozić i pokroić w płaty, którymi da się owinąć całą rybę. Owijamy je a ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
Kategoria: Panga
Panga
Panga lub tilapia w estragonie
by Agata Kraśniewska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg pangi lub tilapii 4 łyżki masła 2 pęczki świeżego estragonu 2 cytryny sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z połowy cytryny, kilka plasterków pozostawić do dekoracji. Masło utrzeć z solą i pieprzem, posmarować ryby na wierzchu i w środku. Estragon opłukać, połowę włożyć do…
Panga
Panga w galarecie
by Ula Zaczek • • 0 Comments
Składniki: 4 płaty pangi 1 torebka żelatyny 1 marchewka kawałek selera 100 ml białego wina 100 ml octu winnego cytryna ½ czerwonej papryki łyżka posiekanego szczypiorku 2 liście laurowe sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Do garnka wlewamy około 300 ml wody, dodajemy ocet , wino, listki laurowe, oczyszczoną marchewkę i seler. Do smaku dodajemy…
Panga
Panga z majonezem i czosnkiem
by Kasia Ławrynowicz • • 0 Comments
Składniki: 4 filety ryby pangi 6 łyżek majonezu 6 ząbków czosnku 6 cebulek dymek 6 łyżek mąki 6 łyżek oliwy 6 łyżek posiekanego szczypiorku pieprz, sól Sposób przyrządzenia; Filety z pangi umyć, osuszyć na papierowym ręczniku podzielić na kawałki i posolić. Obtoczyć w mące i na patelni na rozgrzanym oleju usmażyć. Dodać pokrojoną w talarki…
Panga
Panga w wytrawnym winie
by Marta Szypuła • • 0 Comments
Składniki: 4 płaty filetów z pangi ½ szklanki wytrawnego wina ½ szklanki śmietany 18% 3 łyżki masła sól, pieprz do smaku Sposob wykonania: Filety z pangi umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. W żaroodpornym naczyniu układamy kawałki na kształt ryby i na nich kawałeczki masła. Wstawiamy do nagrzanego…