Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Panga

Panga z fasolą i szpinakiem

Składniki: 60 dkg filety z pangi (ryba morska ) 60 dkg szpinaku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 puszka czerwonej fasoli sok z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Szpinak oczyścić, wrzucić do posolonej wrzącej wody. Zagotować i odstawić. Na maśle zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać szpinak i smażyć przez chwilę, dodać…

Panga z wody

Składniki: filety z pangi przyprawa do potraw w proszku pęczek koperku cytryna zielony pieprz przyprawy Sposób przyrządzenia: Zagotować wodę z przyprawami (powinna być wyraźnie słona) zielonym pieprzem i koprem. Gotować rybę w wywarze na małym ogniu ok. 5-7 min. Odsączyć, pokropić sokiem z cytryny i surowym roztopionym masłem Podawać z ryżem lub innymi dodatkami. Mięso…

Panga zapiekana z serem

Składniki: 25 dkg filetów z pangi ½ szklanki tartego sera 1 jajko buła tarta masło natka zielonej pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę zemleć w maszynce do mięsa. Do masy rybnej dodać ser tarty, jajko, posiekaną zieloną pietruszkę, przyprawić do smaku. Formę do zapiekania wysmarować masłem, wysypać tartą bułką, włożyć weń masę serowo rybną. Zapiec…

Panga w czerwonej skorupce

Składniki: 1 kg filet z pangi (lub ryba masłowa) 4 łyżki masła 4 łyżki oliwy z oliwek 2 jajka 6 łyżek mąki bułka tarta ziarna sezamu 1 łyżka grubo zmielonego czerwonego pieprzu 2 łyżki koncentrat pomidorowy 1 łyżka wina wytrawnego 1/2 łyżeczki cukru sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Rybą skropić sokiem cytrynowym, przyprawić solą i…