Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Panga

Panga w marynacie

Składniki: 1,5 kg filet z pangi jajka 3 cebule tarta bułka sól, biały pieprz Zalewa: 3 szklanki wody pół szklanki oliwy z oliwek pół szklanki 10%octu 3 łyżki cukru pół łyżeczki soli ziele angielskie listek laurowy czosnek i keczup Sposób przyrządzenia: Rybę skropić cytryną , przyprawić, wstawić do lodówki. Obrać 3 cebule, pokroić połówki. Przygotować…

Panga z makaronem

Składniki: • 2 dwa filety z pangi • makaron papardelle • łyżka drobno posiekanej natki pietruszki • drobno posiekana mała papryczka chili • 3 drobno posiekane ząbki czosnki • 150 ml słodkiej śmietanki • 2 żółtka • sól i pieprz do smaku • 50 ml oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Filety z pangi kroimy w…

Panga w piwnym cieście z frytkami

Składniki: 1 kg filetów z pangi sok cytrynowy 1 szklanka mąki ¾ szklanki piwa ½ szklanki mleka 2 jajka olej ¾ łyżki proszku do pieczenia sól, biały pieprz Frytki: 1 kg ziemniaków 1 łyżka  cukru 2 ząbki czosnku olej Sposób przyrządzenia Frytki: Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki.  Pokrojone frytki płuczmy  dokładnie pod bieżącą zimną…

Panga z jarzynami.

Składniki: 300g ryby 1 nieduża cebula kawałek selera 1 marchewka 250ml bulionu rybnego 4 ząbki czosnku+ w proszku pieprz, sól 4 młode cebulki ze szczypiorem 1 mały pomidor 250ml śmietany Sposób przyrządzenia: Pokrajaną cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojony seler, marchewkę i smażyć aż się zeszklą, wlać bulion rybny, dodać przekrojony czosnek oraz czosnek w…

Panga glazurowana na ostro

Składniki: – filety z Pangi Glazura: – drobno posiekana mała cebulka – 1/3 łyżeczki płatków z chilli (lub ¼ łyżeczki sproszkowanego chilli) – 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu – 4 potłuczone ziarenka ziela angielskiego – 100 ml wody – łyżeczka koncentratu pomidorowego – 4 łyżeczki cukru (można dodać część cukru trzcinowego) – Olej Wykonanie: Pierwszym…