Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Panga

Panga po włosku

  Składniki: 200 g mrożonej fasolki szparagowej (zielonej) 4 filety z pangi (mrożone) 2 większe pomidory 1/2 czerwonej papryki natka pietruszki sól, pieprz, papryka chili 3 łyżki oliwy z oliwek lub innego dobrego oleju Sposób przyrządzenia: Fasolkę ( ciętą) wrzucić na posolony wrzątek i ugotować. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć pestki, pokroić w grubą kostkę.…

Panga w cieście po kaszubsku marynowana

Składniki: 1,5 kg filetów pangi sól, pieprz olej Ciasto: 1 jajko 3/4 szklanki wody mąka, vegeta, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Składniki ciasta dokładnie wymieszać. Ma ono mieć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego, następnie maczamy w tym cieście kawałki ryby i smażymy na oleju. Zalewa Składniki: 3 cebule 1 duża papryka…

Panga pieczona w cebuli

Składniki: 75 dkg filetów z pangi 0,25 szklanki mąki 30 dkg cebuli 0,5 szklanki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, przyprawić, dokładnie obtoczyć w mące. Cebulę obrać, pokroić drobno, poddusić na oleju. Do zeszklonej cebulki dodać filety i smażyć zależnie od grubości przez 15 – 20 minut. Podawać z jarzynami i cytryną.

Panga pieczona z jarzynami

Składniki: 1 kg filetów z pangi (łosoś, karp, sandacz, pstrąg) 2 łyżki soku z cytryny 3 papryki 0,5 kg pomidorów 0,5 pęczka koperku 2 łyżki tartego chrzanu 1 ząbek czosnku 20 dkg tartego żółtego sera pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Umyty i osuszony filet przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Paprykę oczyścić, pokroić w…