Składniki:
- 200 g mrożonej fasolki szparagowej (zielonej)
- 4 filety z pangi (mrożone)
- 2 większe pomidory
- 1/2 czerwonej papryki
- natka pietruszki
- sól, pieprz, papryka chili
- 3 łyżki
- oliwy z oliwek lub innego dobrego oleju
Sposób przyrządzenia:
Fasolkę ( ciętą) wrzucić na posolony wrzątek i ugotować. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć pestki, pokroić w grubą kostkę. Paprykę pokroić w paseczki. Filety smażyć po 5 min. z każdej strony. Doprawić solą , pieprzem, chili. Do ryby dodać fasolkę, paprykę i pomidory. Dusić 4 minuty. Przed podaniem posypać natką. Smacznego!
Przepis została nadesłany na konkurs “Święta z Makłowiczem” agap