Składniki: 200 g mrożonej fasolki szparagowej (zielonej) 4 filety z pangi (mrożone) 2 większe pomidory 1/2 czerwonej papryki natka pietruszki sól, pieprz, papryka chili 3 łyżki oliwy z oliwek lub innego dobrego oleju Sposób przyrządzenia: Fasolkę ( ciętą) wrzucić na posolony wrzątek i ugotować. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć pestki, pokroić w grubą kostkę.…
Tag: czerwonej
Sałatki na zimię
Sałatka z czerwonej kapusty pana Rysia
by klaufa • • 0 Comments
Składniki: -5kg kapusty czerwonej -4 szklanki wody -1 szklanka i 2 łyżki cukru -1 szkl.octu 10% -3 łyzki soli -pieprz, ziele angielskie, lisc laurowy. Sposób przyrządzenia: Kapustę poszatkowac i gotowac 20 minut w zalwie.Przełozyc do słoików i pasteryzowac 20 minut.