Składniki:
- 1,5 kg filetów pangi
- sól, pieprz
- olej
- 1 jajko
- 3/4 szklanki wody
- mąka, vegeta, sól, pieprz
- 3 cebule
- 1 duża papryka
- 2 ogórki konserwowe
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki ostrego keczupu
- 4 łyżki octu
- 2 szklanki wody
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka soli
- 4 łyżeczki cukru
Ciasto:
Sposób przyrządzenia:
Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Składniki ciasta dokładnie wymieszać. Ma ono mieć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego, następnie maczamy w tym cieście kawałki ryby i smażymy na oleju.
Zalewa
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Cebulę pokroić i zeszklić, paprykę, ogórek, pokroić i wymieszać z cebulą, a następnie przełożyć z rybą.
Pozostałe składniki zalewy wymieszać, doprowadzić do wrzenia i po kilku minutach gorącą zalewą zalać rybę z dodatkami.
Przepis została nadesłany na konkurs “Święta z Makłowiczem” przez Agap