Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Panga

Gotowany na parze filet z pangi z zieloną cebulką i imbirem

Składniki: 50 dkg podzielonego na porcje fileta z pangi kilka „piórek” zielonej cebulki pokrojonej na 2 cm odcinki 2 cm kawałek kłącza imbiru pokrojony w zapałkę 1 łyżka oleju 1 łyżka jasnego sosu sojowego Sposób przyrządzenia: Przyprawione solą i pieprzem porcje ryby ugotować na parze. W międzyczasie na patelni rozgrzać olej, dodać cebulkę, imbir i…

Filet z pangi w sosie koperkowo kaparowym

Składniki: 50 dkg filetów z pangi 3 łyżki mąki kukurydzianej sól, pieprz, papryka do smaku Sos: 1 łyżka majonezy 2 łyżki jogurtu 1 łyżka kaparów 1 łyżeczka posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, dokładnie osuszyć, podzielić na porcje. Mąkę kukurydzianą wymieszać z przyprawami. W tak przygotowanej mieszance panierować porcje ryby. Na patelni rozgrzać olej, smażyć…

Aromatyczny, pieczony filet z pangi lub tilapii

Składniki: 1,5 kg filetów z pangi lub tilapii 0,5 szklanki musztardy 1,5 szklanki majonezu tymianek, oregano, bazylia, koperek – do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę rozmrozić, umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Majonez, musztardę i zioła zmiksować. Porcje ryby ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową posmarowaną olejem, obficie polać przygotowanym wcześniej sosem. Piec w temperaturze…

Filet z pangi lub tilapii w pieprzu Kajeńskim panierowany

Składniki: 4 porcje filetów rybnych 1 łyżka pieprzu kajeńskiego 1 szczypta czarnego mielonego pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżka rozpuszczonego masła 1 łyżka oliwy Sposób przyrządzenia: Rybę umyć i osuszyć. W plastikowej torbie wymieszać pieprze i sól, wkładać do niej porcje ryby i energicznie potrząsając obtoczyć je w przyprawach. Oliwę wymieszać z rozpuszczonym masłem, częścią…