Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Panga

Panga w zalewie

Składniki: 2 kg filetów z pangi 5-6 ogórków konserwowych 5-6płatów papryki konserwowej 1szklanka kukurydzy z puszki 1 szklanka cebulki konserwowej mąka, olej, sól Zalewa: 1 szklanka cukru 1,2 szklanki koncentratu pomidorowego 1/2szklanki ketchupu ½ szklanki octu 10% 5 łyżek oleju Sposób przyrządzenia: Filety z pangi kroimy w paski o szerokości ok. 5-6 cm solimy do…

Panga w sosie chrzanowym

Składniki: 80 dkg filetów z pangi 1 kg innej mrożonej ryby 4 dkg tłuszczu sól Sos chrzanowy składniki: 10 dkg tartego chrzanu 4 dkg masła 3 dkg mąki ½ szklanki śmietany wywar sól,cukier,ocet,1/4 l rosołu lub wywaru jarzynowego 1-2 żółtka Sposób przyrządzenia; Filet z pangi i inną rybę, opłukać ,osolić, skropić octem . Ułożyć na…

Panga marynowana z warzywami

Składniki: 50 dkg podzielonych na porcje filetów z pangi mąka pszenna olej roślinny marchewka pokrojona w słupki pietruszka pokrojona w słupki cebula pokrojona w pół plastry pokrojone w pół plastry, oczyszczone z nasion pomidory oczyszczona pokrojona w paski papryka sól, pieprz liść laurowy, ziele angielskie 1 szklanka wody ocet spirytusowy do smaku cukier do smaku…

Filet z pangi w cieście

Składniki: 1 kg podzielonych na porcje filetów z pangi lub innej ryby sól, pieprz cytryna olej do głębokiego smażenia Ciasto: 2 jajka 1 łyżka oleju ½ szklanki białego wytrawnego wina 15 dkg mąki pszennej sól Sposób przyrządzenia: Porcje ryby podzielić na porcje, przyprawić solą i pieprzem. Składniki ciasta dokładnie zmiksować. W odpowiednio dużym rondlu rozgrzać…