Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Ryby

Ryby: przepisy na dania rybne

Ponad 1400 sprawdzonych przepisów na ryby takie jak: łosoś, jesiotr, panga, śledzie makrele i inne. Zobacz także menu podręczne tu po lewej stronie.
 

Śledzie z ziemniakami i boczkiem

Składniki: 5 płatów śledziowych 3 łyżki octu 5 ziemniaków cebula 15 dag boczku wędzonego 2 ogórki kiszone ½ pęczka koperku 2 łyżki oleju 3 łyżeczki musztardy sól pieprz Sposób wykonania: Śledzie zalać wodą wymieszaną z octem i odstawić na 4 godziny. W między czasie ugotować obrane ziemniaki po czym je odcedzić i pokroić w kostkę.…

Makrela na ryżu

Składniki: 250 g wędzonej makreli woreczek ryżu strąk czerwonej papryki ogórek kiszony cebula 2 łyżki majonezu natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie z makreli usunąć skórę i ości o dodać do niej posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i uformować z powstałej masy kulki.…

Kotlety z tuńczykiem i krakersami

Składniki: 25 krakersów 2 puszki tuńczyka cebula 2 ząbki czosnku jajko 6 łyżek majonezu łyżka natki pietruszki łyżka soku z cytryny 2 łyżki musztardy łyżka oleju sól pieprz tarta bułka Sposób wykonania: Krakersy pokruszyć po czym dodać do nich tuńczyka, jajka, posiekany czosnek i cebulę, majonez, musztardę oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i…

Dorsz w kremie z porów

Składniki: 1 kg dorsza 1 duży por 300 ml słodkiej śmietany 30% sól pieprz olej Sposób wykonania: Pora pokroić w krążki które oprószyć solą i obsmażyć na rozgrzanej margarynie. Dusić na małym ogniu cały czas mieszając, wówczas wlać śmietanę, wymieszać i gotować jeszcze kilka minut do zgęstnienia sosu. W między czasie dorsza oprószyć solą oraz…

Kuleczki z makreli

Składniki: 250 g wędzonej makreli cebula natka pietruszki pieprz Sposób wykonania: Z makreli usunąć skórę i ości. Następnie cebulę i natkę pietruszki posiekać i dodać do makreli. Doprawić do smaku pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i uformować z powstałej masy kulki.