Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Ryby

Ryby: przepisy na dania rybne

Ponad 1400 sprawdzonych przepisów na ryby takie jak: łosoś, jesiotr, panga, śledzie makrele i inne. Zobacz także menu podręczne tu po lewej stronie.
 

Łosoś zapiekany w cieście francuskim

Składniki: 250 g filetów z łososia gotowe ciasto francuskie 5 pieczarek cebula żółtko cytryna śmietana vegeta sól pieprz zioła prowansalskie słodka papryka koperek Sposób wykonania: Cebulę posiekać ,pieczarki pokroić w plasterki i razem przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Doprawić do smaku ziołami oraz papryką i wymieszać ze śmietaną. Doprowadzić do wrzenia i odstawić do ostygnięcia, Następnie…

Rybne placuszki

Składniki: 1 kg filetów rybnych kostka masła 2 jajka 2 bułki cebula 2 szkl. bułki tartej 200 ml śmietany 30% sól pieprz olej Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym wbić jajka i usmażyć jajecznicę. Następnie rybę zemleć po czym dodać bułkę namoczoną w mleku, masło oraz jajecznicę. Całość dokładnie wymieszać i…

Śledź z jabłkiem i twarogiem

Składniki: 2 twarożki do smarowania szczypiorek 2 filety śledziowe cebula sok z cytryny 4 łyżki jogurtu 2 czerwone jabłka żurawina Sposób wykonania: Do serków dodać posiekany szczypiorek, drobno posiekaną cebulę oraz jogurt. Całość odkładnie wymieszać. Następnie śledzie pokroić w paski a jabłka w plastry, które skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały . Jabłka ułożyć…

Ryba z dzikim i brązowym ryżem

Składniki: 2 mrożone filety rybne 50 g ryżu brązowego 50 g ryżu dzikiego natka pietruszki ½ cytryny sos chili panierka sezamowa 8 jagód jałowca 8 listków bazylii Pieprz Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisów  na opakowaniu . W między czasie filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i posyapc posiekaną natką pietruszki, rozgniecionymi jagodami jałowca…