Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba z dzikim i brązowym ryżem

Składniki:

  • 2 mrożone filety rybne
  • 50 g ryżu brązowego
  • 50 g ryżu dzikiego
  • natka pietruszki
  • ½ cytryny
  • sos chili
  • panierka sezamowa
  • 8 jagód jałowca
  • 8 listków bazylii
  • Pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisów  na opakowaniu .
    W między czasie filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i posyapc posiekaną natką pietruszki, rozgniecionymi jagodami jałowca oraz listkami bazylii.
    Wstawić do lodówki na 30 minut.
    Po tym czasie obtoczyć a panierce sezamowej i usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
    Podawać z ryżem i sosem chili.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *