Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie z ziemniakami i boczkiem

Składniki:

  • 5 płatów śledziowych
  • 3 łyżki octu
  • 5 ziemniaków
  • cebula
  • 15 dag boczku wędzonego
  • 2 ogórki kiszone
  • ½ pęczka koperku
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżeczki musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Śledzie zalać wodą wymieszaną z octem i odstawić na 4 godziny.
    W między czasie ugotować obrane ziemniaki po czym je odcedzić i pokroić w kostkę.
    Następnie cebulę pokroić w krążki a boczek w kostkę i razem z ziemniakami przesmażyć na rozgrzanym oleju.
    Zestawić z ognia, dodać pokrojone śledzie i ogórki.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz musztardą.
    Dokładnie wymieszać i posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *