Składniki:
- 2 kg papryki
- 1 kg cebuli
- 1 kg cukinii
- 1,5 kg pomidorów
- sól
- pieprz
- czosnek
- olej
- mielona papryka
Składniki: 2 kg buraków sól 20 dag porzeczek 4 dag chrzanu cukier Sposób wykonania: Buraki obrać po czym zalać wodą aby przykryła je całe. Następnie rozetrzeć porzeczki i razem z czosnkiem dodać do buraków. Przykryć naczynie gazą i odstawić do ukwaszenia, wówczas całość zemleć razem zalewą i doprawić do smaku. Sok przelać do butelek i…
Składniki: 4 kg wiśni 40 dag cukru Sposób wykonania: Wiśnie wydrylować po czym zmiksować, wówczas zalać 2 l wrzącej wody. Następnie całość przecedzić i połączyć z cukrem. Przelać sok do butelek i pasteryzować ok. 15-20 min w temperaturze ok. 75 stopni Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Małgorzata T
Składniki: 2 kg agrestu 30 dag cukru Sposób wykonania: Agrest rozdrobnić mikserem po czym zalać 1,2 wrzącej wody i doprowadzić do zagotowania, wówczas przecedzić i dodać cukier. Całość wymieszać i przelać do butelek. Pasteryzować ok. 15-20 min w temperaturze 75 stopni. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez AnkA