Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasteryzowane leczo

 

Składniki:

  • 2 kg papryki
  • 1 kg cebuli
  • 1 kg cukinii
  • 1,5 kg pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • olej
  • mielona papryka

 

Sposób wykonania:

  1. Cebulę, cukinię oraz paprykę pokroić po czym przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas przełożyć do garnka a na tej samej patelni przesmażyć jeszcze pomidory i również przełożyć do garnka.
    Trzyma na ogniu jeszcze ok. 5min i doprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną papryka oraz czosnkiem.
    Gorąca masę przelać do słoików i do każdego wlać jeszcze po łyżce oleju.
    Pasteryzować pod przykryciem ok. 20 minut.

     

    Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaye” przez Paulina L

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *