Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Przekąski

Jajeczne kulki z cebulą

Składniki: 10 jajek 150 g cebuli 3 łyżki majonezu 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Jajka zalać wodą, gdy zawrze gotować 7 minut. W między czasie cebulę posiekać i sparzyć ją wrzątkiem. Następnie ugotowane jajka obrać, białka przetrzeć przez sito a żółtka posiekać. Żółtka oraz białka wymieszać ze  sobą, dodać cebulę, majonez…

Roladki z szynki z pastą chrzanową

Składniki: 8 plasterków wędzonej szynki 100 ml śmietany 36% 80 g sera ementaler 1 łyżka startego chrzanu sól pieprz Sposób wykonania: Śmietanę ubić na sztywną pianę po czym dodać do niej starty na tarce ser oraz chrzan. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie powstałą pastą posmarować plasterki szynki, które zwinąć w…

Boczek nadziewany śliwkami i jabłkiem

Składniki: 16 plasterków wędzonego boczku 32 suszone śliwki bez pestek 1 jabłko 2 łyżki cukru Sposób wykonania: Jabłko obrać i pokroić na ćwiartki, które jeszcze pokroić na 8 części. Następnie posypać je cukrem i obsmażyć je na patelni. Plasterki boczku przekroić wzdłuż na pół. Śliwki nadziać podsmażonymi kawałkami jabłek. A całość zawinąć w plasterki boczku.…