Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Przekąski

Ruloniki z łososia z ogórkiem

Składniki: 8 plastrów wędzonego łososia 1 zielony ogórek 50 g serka kremowego 1 łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Plasterki lekko przyciąć z boków aby powstał kształt prostokąta. Następnie odkrojone skwarki zmiksować z dodatkiem serka. Ogórek obrać i pokroić na 16 słupków. Plastry łososia posmarować serowa pastą, kładziemy słupek ogórka, posypujemy całość koperkiem i zwijamy w…

Cebulowe paluszki

Składniki: 200 g mrożonego ciasta francuskiego 1 jajko 300 g cebuli 2 łyżki masła 1 łyżka maku sól cukier Sposób wykonania: Ciasto rozmrozić. W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, po czym oprószyć ja solą oraz 1 łyżeczką cukru, zarumienić. Następnie rozsmarować ją na cieście. Ciasto złożyć na pół, lekko rozwałkować…

Groszek duszony z szynką

Składniki: 600 g groszku 100 g wędzonej szynki 1 cebula 150 ml bulionu 3 łyżki maska sól pieprz cukier Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle po czym zalać ją bulionem. Rzucić jeszcze groszek i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Trzymać na ogniu około 20 minut. W między czasie szynkę pokroić…

Paluszki francuskie z serem

Składniki: 200 g mrożonego ciasta francuskiego 1 jajko 80 g startego sera słodka papryka w proszku Sposób wykonania: Ciasto rozmrozić lekko rozwałkować po czym pokroić na paski 2×10 cm. Ułożyć paseczki na blasze wyłożonej papierem pergaminowym. Posmarować je jeszcze roztrzepanym  jajkiem i posypać startym serem oraz szczyptą papryki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni…