Skład: 2 pory, 20 dag pieczarek, 4 parówki, 4 łyżki oleju, 4 łyżki utartego żółtego sera, 1 jajko, 1/4 szklanki śmietany, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pory umyć, pokrajać w półplasłerki. Pieczarki umyć, obrać i też pokrajać w półplasłerki. Parówki obrać z osłonek i pokrajać w krążki. Ser zetrzeć na tarce. Rozdrobnione pory podsmażyć na rozgrzanym…
Kategoria: Półmięsne
Półmięsne
Fajitas z karkówką*
by marek • • 0 Comments
*Cykl – dania mistrzów Składniki: (dla 5 osób) chuda karkówka – 700 g cebula posiekana w piórka – 2 szt. duże dwukolorowa papryka pokrojona w paseczki – 2 szt. piwo – 200 ml sok z limonki louisiana sos – 1 łyżka szczypta kminu szczypta posiekanej kolendry szczypta jambalaja mix oliwa – 15 ml placki Flavers…
Półmięsne
Zapiekanka kapuściana z mięsem.
by sara • • 0 Comments
Skład: 1czerstwa bułeczka 1główka kapusty włoskiej 1cebula 1ząbek czosnku 50dag mięsa mielonego 1jajko 10dag śmietany kremówki 4gałązki tymianku 30dag plasterków wędzonego boczku. Sposób przyrządzenia: Bułeczkę namoczyć w wodzie.Wyciąć głąb z kapusty i pojedynczo zdjąć liście.Obgotować je (5 min.)w osolonej wodzie.Wyjąć,osączyć. Odciśniętą bułeczkę wymieszać z mięsem,posiekaną cebulą i czosnkiem.Przyprawić posiekanym tymiankiem,solą i pieprzem. Spód formy wyłożyć…
Półmięsne
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
by gabi_abc • • 1 Comment
Naleśniki: 1 mała pomarańcza 15 dag. mąki 3 jajka 0.5 łyżeczki soli 1 łyżeczka tymianku 150 g. masła 1.5 szklanki mleka margaryna do smażenia Nadzienie: 5 dymek 25 dag. pieczarek 2 łyżki soku z cytryny 50 dag. filetów z kurczaka 2 łyżki oleju 200 g. śmietany 22% sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Pomarańczę dobrze umyć.…
Półmięsne
Fasolka szparagowa z kiełbasą
by Krystyna • • 0 Comments
Skład: 600 g zielonej fasolki szparagowej, 30dkg kielbasy 80 ml oliwy, 6 zabkow czosnku, 150 g tartej bulki, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Młoda zielona fasolkę, opłukac, odciać końce, usunać włókna. Fasolke pokroic w kawalki dlugosci 4 cm. Czosnek obrac, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwć, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmazyć, czosnek obrać posiekać, dodać…