
Skład:
- 5 czerwonych papryk
- woreczek ryżu
- 1 duży pomidor
- 1 duża cebula
- 1/2 kg mięsa mielonego
- olej
- sól, pieprz

Skład: 1/2kg kapusty kiszonej 1/2kg surowego boczku (niewędzonego) 1 cebula koncentrat pomidorowy 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól,pieprz olej Sposób przyrządzenia: Boczek kroimy w grube plastry, obsmażamy na oleju. Dodajemy pokrajaną w kostkę cebulę, a gdy się zeszkli, wypłukaną kapustę kiszoną,koncentrat, dusimy do miękkości, przyprawiamy. Z masła i mąki robimy jasną zasmażkę i dodajemy…
Skład: 0,5 kg cienkich parówek (frankfruterki itp.) 2 jabłka 25dkg kiszonej kapusty masło olej lub oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Parówki obrać z osłonek, obsmażyć na tłuszczu. Kapustę ugotować. Jabłka obrać pokroić w słomkę. Kapustę wymieszać z jabłkami, przyprawić. Obsmażone parówki przekroić wzdłuż. Do naczynia żaroodpornego włożyć kapustę wymieszaną z jabłkami, ułożyć na niej pokrajane…
Skład: ziemniaki boczek wędzony boczniaki cebula olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, obgotować przez kilka minut, odcedzić. Boczek, oczyszczone grzyby oraz obraną cebulę pokroić w paski. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami obgotowane plastry ziemniaków, wymieszane grzyby, boczek i cebulę. Każdą warstwę przyprawić solą i pieprzem, zapiec w piekarniku.
Skład: 30dkg mięsa 50dkg czerwonej fasoli 2 cebule 1 szklanka wywaru mięsnego 1 czerwona papryka 2 pomidory czosnek zioła przyprawowe wg uznania oliwa sól, pieprz, chili Sposób przyrządzenia: Fasolę namoczyć na 12 godzin, ugotować w wodzie w której się moczyła. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na odrobinie tłuszczu. Mięso umyć, zemleć i dodać do…