Składniki: 80 dag marchewki 50 dag ziemniaków 2 łyżki margaryny 4 łyżki mąki 20 dag startego sera gouda 1 szklanka bulionu 1 szklanka śmietany sól, biały pieprz szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki posiekanej natki 4 kiełbaski 2 łyżki oleju 15 dag wędzonego boczku Sposób przyrządzenia: Marchewki oczyścić, umyć, pokroić w plastry. Gotować 15 20 min w…
Kategoria: Półmięsne
Półmięsne
Warzywa duszone z kiełbasą
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 35 dag żółtej papryki, 35 dag cukini, 35 dag bakłażanów, 35 dag cebuli, 5 łyżek oliwy, 35 dag ziemniaków, 4 ząbki czosnku, 85 dag pomidorów z puszki, 750 ml bulionu drobiowego (instant), sól, pieprz, 25 dag kiełbasy (np. śląska), 1 pęczek bazylii Sposób przyrządzenia: Paprykę, cukinię i bakłażany oczyścić, umyć, następnie grubo pokroić. Cebulę…
Półmięsne
Bigos z młodej kapusty
by Teresa • • 0 Comments
Półmięsne
Malajskie placki z mięsnym farszem
by Dorcia • • 0 Comments

Składniki:

- Placki:
-
- 20 dkg mąki
- szczypta soli
- 2 jajka
- 250 ml mleka
- 1/3 szklanki gazowanej wody mineralnej
- kawałek słoniny do smarowania patelni
-
- 30 dkg mielonego mięsa (wołowina i kurczak)
- 2 duże cebulę pokrojone w drobną kostkę
- 1 łodyga selera naciowego pokrojona w kostkę
- 2 zielone papryczki chili, pozbawione nasion, pokrojone w kostkę
- 1 łyżka curry
- 1 łyżeczka garam masala
- szczypta mielonego pieprzu
- 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
- 4 jajka
- ¼ łyżeczki tartego korzenia imbiru
- 3 łyżki klarowanego masła
- sól
Farsz:


-300x232.jpg)
.jpg)