Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Półmięsne

Kapusta włoska faszerowana mięsem

Składniki: 1 kapusta włoska 30 dkg mielonego mięsa 2 jajka 2 cebule 1 łyżka masła 1 szklanka śmietany 4 szklanki wywaru mięsnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści. W odpowiednio dużym garnku doprowadzić do wrzenia wodą, posolić, włożyć kapustę i pozostawić ja w stygnącej wodzie na około 20 minut, wyłożyć na durszlak…

Makaron zapiekany z kurczakiem i grzybami

Składniki: 25 dkg makaronu capellini (włosy anielskie) 30 dkg piersi z kurczaka 40 dkg świeżych grzybów oliwa i masło sól, pieprz 4 łyżki tartego żółtego sera 3 łyżki mąki pszennej 2 szklanki bulionu drobiowego Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać dokładnie zimną wodą. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, dodać pokrojone…

Mięsna zapiekanka mojej Babci

Składniki: 60 dkg mieszanego mięsa mielonego 40 dkg utartego sera żółtego 1 szklanka śmietany 1 szklanka majonezu 2 jajka 1 duży ugotowany ziemniak marynowane i kiszone jarzyny wg uznania 2 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Śmietanę wymieszać dokładnie z majonezem i 1 jajkiem. Mielone mięso przyprawić, dodać jajko. Ziemniaka i jarzyny pokroić w kostkę.…