Składniki: 1 kapusta włoska 30 dkg mielonego mięsa 2 jajka 2 cebule 1 łyżka masła 1 szklanka śmietany 4 szklanki wywaru mięsnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści. W odpowiednio dużym garnku doprowadzić do wrzenia wodą, posolić, włożyć kapustę i pozostawić ja w stygnącej wodzie na około 20 minut, wyłożyć na durszlak…
Kategoria: Półmięsne
Półmięsne
Gołąbki po bawarsku
by Teresa • • 1 Comment
Półmięsne
Gołąbki po bułgarsku
by Teresa • • 0 Comments
Półmięsne
Makaron zapiekany z kurczakiem i grzybami
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg makaronu capellini (włosy anielskie) 30 dkg piersi z kurczaka 40 dkg świeżych grzybów oliwa i masło sól, pieprz 4 łyżki tartego żółtego sera 3 łyżki mąki pszennej 2 szklanki bulionu drobiowego Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać dokładnie zimną wodą. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, dodać pokrojone…
Półmięsne
Mięsna zapiekanka mojej Babci
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 60 dkg mieszanego mięsa mielonego 40 dkg utartego sera żółtego 1 szklanka śmietany 1 szklanka majonezu 2 jajka 1 duży ugotowany ziemniak marynowane i kiszone jarzyny wg uznania 2 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Śmietanę wymieszać dokładnie z majonezem i 1 jajkiem. Mielone mięso przyprawić, dodać jajko. Ziemniaka i jarzyny pokroić w kostkę.…
-300x197.jpg)
.jpg)

