Składniki: • 30 dag mieszanki owoców morza • 1 puszka czerwonej fasoli • 1 zielona papryka • sok z 1 cytryny • 1 łyżeczka oliwy z oliwek • sól • pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić osączone owoce morza po czym dodać odcedzoną fasolkę z zalewy oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Całość wymieszać…
Kategoria: Owoce morza
Kalmary
Chrupiące kalmary
by Zbyszek • • 0 Comments
Małże
Mule w białym winie
by Anna Cichoń • • 0 Comments
Składniki: 1 kg świeżych małży 2 szalotki 2 łyżki masła ¾ szkl. białego wina związane gałązki natki pietruszki, tymianku i listek laurowy ¾ szkl. śmietany 3 łyżki natki pietruszki 2 ząbki czosnku Sposób wykonania: Mule oczyścić po czym zalać zimną wodą i odstawić na 1 godz. W między czasie posiekać cebule oraz czosnek i zeszklić…
Krewetki
Krewetki w pysznym sosie
by Anna Cichoń • • 0 Comments
Składniki: 10 sztuk ugotowanych i obranych krewetek ½ główki sałaty lodowej ½ łyżki musztardy ½ szkl. oliwy 2 łyżki ketchupu ½ łyżki octu winnego 1 żółtko ½ łyżki sosu Worcester 1 łyżeczka sosu tabasco 1 łyżeczka soku cytryny Sposób wykonania: Żółtko zmiksować razem z musztardą, ketchupem, octem winnym, sosen tabasco oraz sokiem z cytryny. Nie…