Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszone warzywa z owocami morza

Składniki:

    • 30 dag mieszanki owoców morza
    • 1 puszka czerwonej fasoli
    • 1 zielona papryka
    • sok z 1 cytryny
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
    • sól
    • pieprz

     

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzaną oliwę wrzucić osączone owoce morza po czym dodać odcedzoną fasolkę z zalewy oraz pokrojoną w kostkę paprykę.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu ok. 10 min cały czas mieszając.
    Przed podaniem doprawić do smak solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Zbyszek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *