Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wołowina

Befsztyki z żółtym serem

Składniki: 50 dag wołowiny bez kości 8 dag sera edamskiego 8 dag tłuszczu 20 dag cebuli łyżka oleju sól pieprz zielenina Sposób wykonania: Mięso pokrajać na mniejsze kawałki i zemleć w maszynce z grubszym sitkiem po czym dodać do niego łyżkę oleju, żółtko oraz ser pokrojony w kostkę. Całość dokładnie wymieszać i  uformować niezbyt grube,…

Flaki wołowe z marchewką

Składniki: 80 dag wołowych flaków 1,5 l rosołu 2 gotowane marchewki sól pieprz gałka muszkatołowa majeranek imbir Sposób wykonania: Flaki dokładnie umyć, płukać kilkakrotnie w wodzie po czym je ugotować. Następnie pokroić je w paseczki i zalać je rosołem, trzymać na ogniu około 2-4 godzin. Gdy flaki się zgotowują dodać do nich marchewkę pokrojoną w…

Kotlety z wołowiny i ziemniaków

Składniki: 1 kg ziemniaków 30 dag mięsa wołowego cebula łyżka zmielonych pestek słonecznika 2 jaja 4-6 łyżek mąki 8 łyżek tartej bułki pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na mniejsze kawałki i razem z posiekaną cebulą przesmażyć na rozgrzanej oliwie. W między czasie ziemniaki ugotować mundurkach po czym je obrać i zemleć…