
Składniki:
- 50 dag wołowiny
- 2 cebule
- cukinia
- marchewka
- 2 papryki
- 3 pomidory
- 20 dag białej kapusty
- 20 dag ciecierzycy z puszki
- 40 dag kuskusu
- szklanka bulionu
- 4 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- mielony kminek
- pieprz cayenne
- mielone ziele angielskie
- sól


Składniki:
Sos:

Składniki: 6 ziemniaków większych 300 g mięsa mielonego 1 cebula 2 jaja 2 kopiaste łyżki mąki sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Mięso przyprawić, dodać połowę drobno posiekanej cebuli, sól, pieprz, wymieszać. Zemniaki obrać, ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce, dodać jaja, szczyptę soli, mąkę, wymieszać. Na patelnię wlać olej, wykładać łyżką ciasto ziemniaczane, następnie…
Składniki: 2 grube parówki 5 -6 ziemniaków papryka w proszku kminek kostka rosołowa trochę mąki do zagęszczenia sól, pieprz Przygotowanie: Parówki kroimy na małe kawałki, wrzucamy do garnka na rozgrzany olej. Troszkę podsmażamy i posypujemy obficie papryką. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i zalewamy wszystko wodą. Wrzucamy kostkę rosołową, dużo kminku, sól i pieprz do…
Składniki: 35 dag mięsa wołowego bez kości 6 dag wędzonego boczku 2 dag margaryny 1/3 szklanki mleka cebula olej jajko 10 kromek bułki ½ kajzerki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso wołowe razem z wędzonym boczkiem zemleć w maszynce. Bułkę zalać ciepłym mlekiem, a gdy napęcznieje, trochę odcisnąć. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć i dodać do mięsa.…