
Składniki:
- 500 g mielonego mięsa wołowego
- 4 szalotki
- 1 łyżka przyprawy toskańskiej
- ¾ szkl. bułki tartej
- 1 jajko
- ¼ szkl. oliwy


Składniki: 1 ozór wołowy o wadze około 2 kg 60 dlg twardych grzybów leśnych 4 cebule 4 szklanki orzechów włoskich 5 ząbków czosnku 2 szklanki kwaśnej śmietany 4 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ozór wyszorować, dokładnie umyć. W rondlu zalać ozór wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować aż ozór zmięknie co pozwoli obrać go z…
Składniki: 500 g wołowiny 150 g kiełbasek salchichas 800 ml bulionu 2 szkl. fasolki szparagowej 2-3 ząbki czosnku 200 ml pasty pomidorowej 4 łyżki oleju 1 cebula 1 liść laurowy 200 g makaronu kolanka gałązka tymianku sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oraz kiełbaski pokroić i zarumienić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać posiekany czosnek i cebulę.…
Składniki: 800 g wołowiny 1 filiżanka świeżo zaparzonej kawy 50 ml ciemnego rumu 2 łyżeczki melasy 3 łyżki oleju 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka mąki 4 liście cynamonu kilka kropel sosu tabasco sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w kostkę po czym obsmażyć go na rozgrzanym oleju po czym dodać posiekaną cebulę i…