Składniki: 400 g makaronu hokkien 1/3 sparzonych migdałów 2 łyżki oleju arachidowego 500 g wołowiny krzyżowej 1 cebula 1/3 szkl. sosu sojowego podsmażonego z odrobiną miodu i czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 czerwona papryka 1 różyczka brokułu chińskiego 1 puszka mini kolb kukurydzy Sposób przyrządzenia: Makaron zalać gorąca woda i odstawić na 2…
Kategoria: Wołowina
Wołowina
Befsztyk w sosie balsamicznym
by Robert Grela • • 0 Comments
Wołowina
Zrolowany rumsztyk
by Marlena Pelc • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki maki pszennej 1 łyżka przypraw do steków 500 g rumsztyku wołowego 1/3 szkl. oleju 4 placki chleba lavash 1 marchew 1 ogórek ½ szkl. startego sera 1 szkl. poszatkowanej sałaty butelka sosy barbecue Sposób wykonania: Mąkę wymieszać z przyprawą do steków po czym obtoczyć w niej mięso. Smażyć na rozgrzanym olej. Następnie…
Wołowina
Stek wołowy Krzysztofa
by Krzysztof Morawiec • • 0 Comments
Wołowina
Pikantna wołowina z papryką
by Kornelia Świder • • 0 Comments
Składniki: 750 g polędwicy wołowej 1 zielona papryka 1 żółta papryka 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki przyprawy cajun 8 szpikulców bambusowych Sposób wykonania: Szpikulce bambusowe zalać wodą i odstawić na 30 minut. W między czasie mięci pokroić na 2 cm plastry a papryki na 2 cm kawałki. Następnie nadziewać całość na przemian na szpikulce. Szaszłyki…



