Składniki: 6 kotletów ze schabu 2 cebule 3 łyżki ketchupu 3 łyżki oliwy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym dodać do niej olej, ketchup oraz posiekaną natkę pietruszki. Następnie kotlety lekko rozbić i posmarować cebulową masą. Piec na ruszcie około 20 minut. Przed podaniem posypać solą oraz pieprzem.
Kategoria: Schab
Schab
Schab nadziewany szpinakiem i mozzarellą
by Kornelia Krawczuk • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 300 g szpinaku sól pieprz gałka muszkatołowa 1 kulka mozzarelli 4 kotlety schabowe z kieszonką 1/8 l bulionu 1 łyżka zagęstnika do sosów Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać szpinak i chwilę poddusić aby się rozmroził. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz…
Schab
Schab i dip śmietanowy
by Kazimierz Cebulski • • 0 Comments
Schab
Schab nadziewany szpinakiem
by Bożena Tomaszewicz • • 0 Comments
Składniki: 300 g liści szpinaku 100 g chudego boczku 1 ząbek czosnku 1 cebula 50 g startego sera sól pieprz gałka muszkatołowa 1 kg schabu 2 łyżki masła klarowanego 1/8 l wytrawnego białego wina 1/8 l bulionu 2 łyżki śmietany mąka Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną cebule, oczek oraz czosnek po czym dodać…
Schab
Schab zapiekany z boczkiem, szynka i cebulą
by Urszula Kotłowska • • 0 Comments
Składniki: 6 plastrów schabu 1 jajko bułka tarta 6 plastrów gotowanej szynki 150 g chudego boczku 6 cebul 2 małe puszki grzybów 750 g słodkiej śmietanki Sposób wykonania: Kotlety oprószyć solą oraz pieprzem po czym zanurzyć w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. W między czasie szynkę, boczek i cebulę pokroić…