Składniki: 8 plastrów schabu 2 łyżki masła klarowanego sól papryka 1 łyżka mąki 500 g sosu cygańskiego 400 g słodkiej śmietanki 2 czerwone papryki 1 słoik marynowanej cebuli Sposób wykonania: Kotlety oprószyć mąką i obsmażyć je na rozgrzanym maśle po czym oprószyć solą oraz papryką i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać je sosem cygańskim wymieszanym…
Kategoria: Schab
Schab
Schab z ananasem i brzoskwinią
by Anna Fuchs • • 0 Comments
Składniki: ¼ l czerwonego wina 1 kg schabu 2 cebule margaryna 1 puszka ananasa 1 puszka brzoskwiń Sposób wykonania: Wino wymieszać z ¼ l wody po czym podgrzać, wówczas dodać mięso i trzymać na małym ogniu około 30 minut. Odstawić do ostygnięcia nie wyjmując z wywaru. Ostygnięte mięso odsączyć, pokroić w plastry i ułożyć w…
Schab
Schab pieczony z plackami ziemniaczanymi
by Dominika Kobiałka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu wędzonego margaryna 1 opakowanie gotowanych placków ziemniaczanych 2 opakowania śmietany 20% 2 opakowania śmietany 12% 200 g startego sera Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną. Następnie na mięso ułożyć placki ziemniaczane. Zalać całość obiema śmietanami. Posypać startym serem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na…
Schab
Gulasz ze schabu i fasoli
by Justyna Nitka • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry schabu mąka 2 łyżki oleju sól pieprz 1 cebula 1 opakowanie białej fasoli w sosie pomidorowym 1 opakowanie czerwonej fasoli kidney 3 łyżki przecieru pomidorowego ½ l bulionu ½ łyżeczki majeranku natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso pokroić w paski, które obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…
Schab
Schab z migdałami
by Paulina Brodziak • • 0 Comments
Składniki: 150 g marchwi 3 cebule 1 kg schabu sól pieprz 4-5 łyżek oleju ½ l czystego bulionu 1/8 l czerwonego wina 50 g konfitury morelowej 25 dag płatków migdałowych 100 g śmietanki kremówki 1 łyżka mąki 3 łyżki wody Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie dodać…