Składniki: 1,5 kg schabu środkowego 100 g śliwek sól pieprz ½ l wywaru mięsnego 1 cebula 150 g śliwek suszonych czerwone wino 2 łyżki mąki Sposób wykonania: Mięso nakłuć z obydwu stron i włożyć w nie śliwki popychając aby weszły jak najdalej. Następnie oprószyć solą oraz pieprzem i przełożyć do brytfanny. Całość zalać wywarem dodać…
Kategoria: Schab
Schab
Schab z zmienikami i fasolą
by Henryk Stasiński • • 0 Comments
Schab
Schab wędzony zapiekany
by Iwona Cierniak • • 0 Comments
Składniki: ½ l wody 1 łyżeczka bulionu sól 750 g schabu wędzonego margaryna 1 mała puszka pieczarek w zalewie sok z ½ cytryny ½ pęczka natki pietruszki 150 g tartej bułki Sposób wykonania: Schab zalać wodą wymieszaną z bulionem. Oprawić solą i trzymać na małym ogniu około 15 minut. Po tym czasie schab wyjąć i…
Kotlety schabowe
Kotlet schabowy z marynaty
by Dominika Skwara • • 0 Comments
Składniki:
- 4 kotlety schabowe
- jajko
- kilka łyżek bułki tartej
- ½ szkl. jasnego piwa
- ½ szkl. kwaśnej śmietany
- ząbek czosnku
- smalec
- sól
- pieprz
- ulubione zioła
natka pietruszki