Składniki: 1 kg schabu ½ kg boczku ½ kg wędzonych kiełbasek puszka pomidorów 3 kolorowe papryki sól pieprz kostka rosołowa słodka mielona papryka olej Sposób wykonania: Schab pokroić w plastry, które lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą ora pieprzem i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. W między czasie boczek pokroić w kostkę, i również go przesmażyć na…
Kategoria: Schab
Schab
Schab pod pierzynką z pieczarek i marchewki
by Julita Franek • • 0 Comments
Składniki: 60 dag schabu kilka marchewek 40 dag pieczarek cebula majonez sól pieprz masło Sposób wykonania: Schab pokroić na plastry, które rozbić lekko tłuczkiem i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Cebulę posiekać a pieczarki pokroić i razem przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać startą na tarce marchewkę i…
Schab
Schabowe z orzechowym farszem
by Monika Dzierżanowska • • 0 Comments
Składniki: 0, 5 kg schabu 20 dag posiekanych orzechów włoskich 4 jajka 3 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżki chrzanu 10 dag startego żółtego sera bułka tarta tłuszcz sól pieprz vegeta Sposób wykonania: Schab pokroić w plastry, które rozbić lekko tłuczkiem i oprószyć przyprawami. Następnie śmietanę wymieszać z serem, chrzanem, orzechami oraz jajkiem. Doprawić do smaku…
Schab
Schab w musztardzie na ostro
by Asia Kluza • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu pokrojonego na porcje pęczek posiekanej zielonej pietruszki ½ słoiczka musztardy francuskiej 2-3 łyżki musztardy miodowej ½ szklanki oleju 4 posiekane ząbki czosnku łyżeczka rozmarynu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Musztardę wymieszać z olejem, czosnkiem ,natką pietruszki, rozmarynem, szczyptą soli i pieprzu do smaku. Tak przygotowaną marynatą natrzeć pokrojone porcje schabu…
Schab
Schab w migdałowym sosie z suszonymi grzybami
by Jola Trzebiatowska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu 10 dkg suszonych grzybów 1 szklanka śmietany 1 paczuszka zmielonych migdałów 20 dkg topionego sera Gouda 10 dkg masła 5 łyżek mąki 2 cebule średniej wielkości sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Grzyby namoczyć w małej ilości gorącej wody. Mięso umyć, osaczyć na papierowym ręczniku, pokroić w plastry,…