Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wieprzowina

Schabowe z orzechowym farszem

Składniki: 0, 5 kg schabu 20 dag posiekanych orzechów włoskich 4 jajka 3 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżki chrzanu 10 dag startego żółtego sera bułka tarta tłuszcz sól pieprz vegeta Sposób wykonania: Schab pokroić w plastry, które rozbić lekko tłuczkiem i oprószyć przyprawami. Następnie śmietanę wymieszać z serem, chrzanem, orzechami oraz jajkiem. Doprawić do smaku…

Schab w musztardzie na ostro

Składniki: 1 kg schabu pokrojonego na porcje pęczek posiekanej zielonej pietruszki ½ słoiczka musztardy francuskiej 2-3 łyżki musztardy miodowej ½ szklanki oleju 4 posiekane ząbki czosnku łyżeczka rozmarynu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Musztardę wymieszać z olejem, czosnkiem ,natką pietruszki, rozmarynem, szczyptą soli i pieprzu do smaku. Tak przygotowaną marynatą natrzeć pokrojone porcje schabu…

Karkówka zapiekana z porem i marchewką

Składniki: 4 plastry karkówki ½ szklanki majonezu ½ szklanki pikantnego ketchupu 2 szt średniej długości pora/ biała część/ 2 marchewki 6 ząbków czosnku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku i rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Pory umyć , pokroić w plasterki. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce…

Schab w migdałowym sosie z suszonymi grzybami

Składniki: 1 kg schabu 10 dkg suszonych grzybów 1 szklanka śmietany 1 paczuszka zmielonych migdałów 20 dkg topionego sera Gouda 10 dkg masła 5 łyżek mąki 2 cebule średniej wielkości sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Grzyby namoczyć w małej ilości gorącej wody. Mięso umyć, osaczyć na papierowym ręczniku, pokroić w plastry,…