.jpg)
Składniki:
- 60 dag mięsa mielonego
- 1 cebula
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
- 1 łyżeczka przyprawy do zup w płynie
- ketchup
- sól
- pieprz
- 5 kajzerek
.jpg)
Składniki: 500 g metki 1 puszka kukurydzy 150 g czerwonej papryki 2 łyżki relishu pomidorowego 1 opakowanie ciasta francuskiego Sos: 1 opakowanie sosu do pieczeni ¼ l wody 2 łyżki słodkiej śmietanki 1 łyżka relishu pomidorowego Sposób wykonania: Do metki dodać odsączoną kukurydzę, paprykę oraz relish pomidorowy. Całość dokładnie wymieszać. Następnie ciasto francuskie rozwałkować i…
Składniki: 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 300 g szpinaku sól pieprz gałka muszkatołowa 1 kulka mozzarelli 4 kotlety schabowe z kieszonką 1/8 l bulionu 1 łyżka zagęstnika do sosów Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać szpinak i chwilę poddusić aby się rozmroził. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz…
Składniki: 500 g szynki 3 łyżki oleju 2 cebule 1 czerwona papryka 1 zielona papryka ½ l bulionu sól pieprz mielona papryka 2 banany rzeżucha jasny zagęstnik do sosów Sposób wykonania: Mięso pokroić w paski, które obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie dodać do mięsa cebulę pokrojoną w krążki oraz paprykę pokrojoną w paski. Całość wymieszać,…