Składniki: 50 dag karkówki 2 cebule 2 ząbki czosnku łyżka mąki pszennej bułka paryska kilka łyżek smalcu łyżeczka kminku słodka papryka sól pieprz Sposób wykonania: Mięso natrzeć rozgniecionym czosnkiem, papryką, kminkiem solą oraz pieprzem, odstawić na całą noc. Następnego dnia oprószyć mąką i opiec na silnym ogniu. Następnie podlać wodą i dusić około 1 godziny…
Kategoria: Mięsa
Żeberka
Żeberka smażone Tomka
by Tomek Sulikowski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg żeberek Marynata: 1 cebula posiekana 3 łyżki wina ryżowego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki bulionu 1 ½ łyżki cukru 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżeczką zmielonego anyżku gwieździstego ½ łyżeczki przyprawy 5 smaków pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać po czym włożyć do niej żeberka pokrojone…
Wołowina
Szaszłyki wołowe z brzoskwiniami
by Waldek Brzyski • • 0 Comments
Składniki: 75 dag mięsa wołowego 1 słoik marynowanych ostrych papryczek 1 puszka brzoskwiń q syropie 2 cebule czerwone sól Marynata: 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny ½ łyżeczki pieprzu pieprz Sposób wykonania: Składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać po czym natrzeć nią…
Wołowina
Szaszłyki z roladek wołowych
by Monika Balcerek • • 0 Comments
Składniki:
- 60 dag polędwicy wołowej
- 12 cienkich plasterków wędzonego boczku
- 16 zielonych oliwek nadziewanych czosnkiem
- ½ szkl. oleju z pestek winogron
- 12 grubych plastrów cebuli
- 12 grubych plastrów pomidora
- garść listków bazylii
- sól
- pieprz
Wołowina
Grillowana wołowina z oliwkami
by Karol Langowski • • 0 Comments
Składniki: 75 dag mięsa wołowego mały słoik cebulek marynowanych mały słoik oliwek nadziewanych papryką sok z 1 cytryny listki bazylii sól pieprz Marynata: 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina ½ szkl. oliwy 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka tymianku sól pieprz Sposób wykonania: Składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie mięso natrzeć marynatą i pokroić…