Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Rolady wieprzowe z ogórkiem

Składniki: 1 szkl. bulionu 75 dag surowej szynki wieprzowej 15 dag we wędzonego boczku 2 cebule 2 ogórki konserwowe ½ szkl. kwaśnej śmietany łyżka mąki pszennej musztarda olej sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę pokroić w plastry, które lekko rozbić po czym oprószyć solą i oraz pieprzem. Następnie cebulę, boczek oraz ogórki drobno posiekać i rozłożyć…

Steki cielęce z natką pietruszki

Składniki: 6 sznycli szynki cielęcej Marynata: 5 ząbków czosnku skórka strata z 1 cytryny 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka startego imbiru 4 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Mięso lekko zbić tłuczkiem i posmarować marynatą. Odstawić na pól godziny pod przykryciem w chłodne miejsce, Po…

Żeberka jagnięce z rusztu

Składniki: 1 kg żeberek jagnięcych Marynata: 6 łyżek oliwy sok z cytryny 3 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanych listków oregano sól pieprz Sposób wykonania: Składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku solą ora pieprzem. Następnie żeberka pokroić na porcję i włożyć do marynaty i wstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym…