Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Kociołek wołowy z warzywami

Składniki: ½ kg wołowiny cebula czerwona papryka zielona papryka ząbek czosnku 20 dag wędzonej słoniny seler marchewka pietruszka ½ szkl. ryżu ½ kg kiszonej kapusty pieprz sól 1 szkl. bulionu Sposób wykonania: Mięso pokroić w dużą  kostkę, paprykę, cebule i selera w mniejszą. Następnie marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki a czosnek posiekać. Wszystkie składniki…

Placki z wątróbki

Składniki: 400 dag wątróbki 1 szkl. mleka 4 łyżki mąki 4 jajka majonez 2 ząbki czosnku olej natka pietruszki 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sposób wykonania: Wątróbkę zemleć po czym dodać do nich jajko, make wymieszaną z proszkiem do pieczenie oraz wlać mleko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku…