Składniki: ½ kg wołowiny cebula czerwona papryka zielona papryka ząbek czosnku 20 dag wędzonej słoniny seler marchewka pietruszka ½ szkl. ryżu ½ kg kiszonej kapusty pieprz sól 1 szkl. bulionu Sposób wykonania: Mięso pokroić w dużą kostkę, paprykę, cebule i selera w mniejszą. Następnie marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki a czosnek posiekać. Wszystkie składniki…
Kategoria: Mięsa
Wieprzowina
Golanka z fasolką i kiszoną kapustą
by Kaludia Mariańska • • 0 Comments
Wieprzowina
Wieprzowina schowana w soli
by Kaśka Drzyzga • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego pieprz majeranek ok. 1 kg soli Sposób wykonania: Mięso natrzeć majerankiem oraz pieprzem. Następnie 0,5 kg soli wsypać do naczynia żaroodpornego , ułożyć na niej mięso i zasypać resztą soli. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 1,5 godziny.
Drób
Placki z wątróbki
by Wikotira Gromada • • 0 Comments
Składniki: 400 dag wątróbki 1 szkl. mleka 4 łyżki mąki 4 jajka majonez 2 ząbki czosnku olej natka pietruszki 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sposób wykonania: Wątróbkę zemleć po czym dodać do nich jajko, make wymieszaną z proszkiem do pieczenie oraz wlać mleko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku…



