Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Karkówka z miodem

Składniki: 2 kg karkówki 7 cebul 1,5 op przyprawy do żeberek z miodem mały słoik ketchupu mały słoik przecieru pomidorowego 1 łyżeczka naturalnego miodu sól Sposób wykonania: Karkówkę pokroić na mniejsze porcje, które oprószyć przyprawą z miodem a cebulę pokroić w krążki . Następnie 1/3 cebuli ułożyć w naczyniu żaroodpornym na niej ułożyć połowę mięsa,…

Polędwiczki z serem

Składniki: 2 długie polędwiczki wieprzowe 30 dag żółtego sera ½ l oleju sól pieprz Sos: ½ słoika majonezu łyżka śmietany łyżeczka cukru szczypta Vegety szczypta pieprzu łyżeczka oregano łyżeczka suszonej pietruszki 2 ząbki czosnku sól Sposób wykonania: Polędwiczki lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć je solą oraz pieprzem i na środku każdej ułożyć słupek sera.…

Schab w sosie serowym z pieczarkami

Składniki: 4 kotlety schabowe mąka 10 dag żółtego sera 4 ząbki czosnku ½ l bulionu ½ szkl. śmietany 25 dag pieczarek olej sól pieprz Sposób wykonania: Kotlety lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć je solą, pieprzem oraz mąką i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Podsmażone kotlet przełożyć do garnka i podlać bulionem. Dodać do nich pieczarki…

Gulasz drobiowy z pieczarkami

Składniki: 10 pieczarek 60 dag filetów z kurczaka czerwona papryka 3 cebule oliwa 200 ml czerwonego wina przyprawa do kurczaka op. ciemnego sosu pieczeniowego sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w kostkę po czym je oprószyć przyprawą do kurczaka i skropić oliwą, wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie meso wyjąć i przesmażyć…

Gulasz z żołądków drobiowych

Składniki: 1 kg żołądków drobiowych 40 dag cebuli kilka ząbków czosnku olej sól pieprz 2 kiszone ogórki Sposób wykonania: Żołądki przelać wrzątkiem po czym pokroić na mniejsze kawałki. Następnie posiekana cebulę i czosnek przesmażyć na rozgrzanym leju, wówczas dodać żołądki, ogórki pokrojone w kostkę oraz odrobinę wody. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą ora pieprzem.…