
Składniki:
- 1 kg skrzydełek
- 20 dag żółtego sera
- 200 g koncentratu pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- sól
- pieprz
- słodka papryka

Składniki: 1 kg wołowiny ½ główki kapusty marchewka pietruszka seler 2 cebule 1 szkl. bulionu ząbek czosnku sól pieprz papryka oliwa natka pietruszki Sposób wykonania: Posiekana cebulę zeszklić a rozgrzanej oliwie, wówczas dodać mięso pokrojone kostkę i razem smażyć. Następnie podlać bulionem, doprawić do smaku i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 45 minut.…
Składniki: ½ kg mielonego mięsa 2 cebule 100 g margaryny sól pieprz vegeta jajko 2 łyżki bułki tartej 4 liście kapusty Ciasto: 2 szkl. mąki 100 g margaryny jajko szczypta soli 20 g drożdży łyżka cukru 3 łyżki śmietany Sposób wykonania: Mięso oraz posiekaną cebulę przesmażyć na margarynie po czym odstawić do ostygnięcia. Wówczas wbić…
Składniki: 1 kg schabu olej 3 łyżki ziaren sezamu sól sok z cytryny pieprz białko natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które oprószyć solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Następnie usmażyć je na rozgrzanym oleju po czym je wyjąć z patelni i foremkami wyciąć ciasteczka. Ciasteczka namoczyć najpierw w roztrzepanym białku a potem…
Składniki: 1,5 kg schabu kostka smalcu 4 cebule 3 łyżki maki 375 ml śmietany 30% sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które obsmażyć na rozgrzanym smalcu po czym dodać posiekaną cebulę i dusić do miękkości. Następnie wlać wodę aby sięgała do połowy garnka i doprawić do smaku solą. Gotować pod przykryciem około 1,…