Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Sznycel wołowy z cieście francuskim

Składniki: 6 sznycli wołowych vegeta papryka w proszku sól pieprz tłuszcz gotowe ciasto francuskie jajko ogórek kiszony Sposób wykonania: Mięso stłuc tłuczkiem i oprószyć solą, pieprzem, Vegeta i papryką. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas przełożyć je na ciasto francuskie i zwinąć. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni…

Żeberka w ziemniaczanej masie

Składniki: 1 kg żeberek 1,5 kg ziemniaków 2 jajka 2 cebule 2 łyżki mąki sól pieprz tłuszcz ostra papryka Sposób wykonania: Żeberka oprószyć solą oraz pieprzem i razem z posiekaną cebulą udusić do miękkości. W między czasie ziemniaki zetrzeć na tarce, po czym dodać do nich jajka, mąkę, łyżeczkę soli, 2 łyżeczki pieprzu oraz szczyptę…

Bitki wołowe Haliny

Składniki: 1 kg wołowiny 4 cebule 3 listki laurowe 5 ziaren ziela angielskiego vegeta sól pieprz mielona papryka ostra papryka olej mąka Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie na osobnej patelni zeszklic posiekaną cebulę i przełożyć do o niej…

Smażone udka

Składniki: udka z kurczaka sól olej mąka jajko bułka tarta Sposób wykonania: Z udek zdjąć skórę i delikatnie wyciągnąć kości aby mięso się nie rozpadło. Wówczas oprószyć udka solą, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej. Następnie usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Żeberka w coca-coli

Składniki: 1 kg żeberek 1 szkl. coca-coli 1 szkl. sosu barbecue 1 szkl. ketchupu Sposób wykonania: Berka podzielić na porcje, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Następnie coca-colę, ketchup i sos barbecue wymieszać ze sobą i polać żeberka. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1,5 godziny.