Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bitki wołowe Haliny

Składniki:

  • 1 kg wołowiny
  • 4 cebule
  • 3 listki laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • vegeta
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
  • ostra papryka
  • olej
  • mąka

    Sposób wykonania:
    Mięso pokroić w plastry, które lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
    W między czasie na osobnej patelni zeszklic posiekaną cebulę i przełożyć do o niej mięso.
    Wrzucić listki laurowe, ziele angielskie, oprószyć Vegetą, pieprzem i papryką.
    Następnie podlać wodą aby bitki były zakryte.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 1 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *