Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Kotlety schabowe z w marynacie

Składniki: 4 kolety schabowe mąka tłuszcz Marynata: 300 ml jogurtu naturalnego ½ łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1 ząbek czosnku 2 liście laurowe 6 ziarenek pieprzu łyżka koncentratu pomidorowego starta skórka z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…

Karkówka z pieczarkami i serem

Składniki: 1 kg karkówki 2 cebule 1 kg pieczarek 50 dag żółtego sera ketchup sól pieprz bazylia majonez olej Sposób wykonania: Karkówkę pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą ora pieprzem i wstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie polać mięso ketchupem i przełożyć na blasze wysmarowaną tłuszczem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do…

Wątróbka z pieczarkami i serem

Składniki: 50 dag wątróbki 30 dag pieczarek 2 cebule 15 dag żółtego sera olej 3 łyżki mąki vegeta pieprz słodka papryka Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki a cebule w krążki i razem udusić na rozgrzanym oleju, wówczas doprawić do smaku paprykę, pieprzem i Vegetą. Następnie wątróbkę pokroić na małe kawałki, które oprószyć mąką i…