Składniki: 4 kolety schabowe mąka tłuszcz Marynata: 300 ml jogurtu naturalnego ½ łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1 ząbek czosnku 2 liście laurowe 6 ziarenek pieprzu łyżka koncentratu pomidorowego starta skórka z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…
Kategoria: Mięsa
Karkówka
Karkówka z pieczarkami i serem
by Lucyna Kierzek • • 0 Comments
Składniki: 1 kg karkówki 2 cebule 1 kg pieczarek 50 dag żółtego sera ketchup sól pieprz bazylia majonez olej Sposób wykonania: Karkówkę pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą ora pieprzem i wstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie polać mięso ketchupem i przełożyć na blasze wysmarowaną tłuszczem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do…
Drób
Pulpety w sosie z szynką i pieczarkami
by Donata Kudyba • • 0 Comments
Wołowina
Roladki wołowe z grzybami i ogórkiem
by Oliwia Sucharska • • 0 Comments
Drób
Wątróbka z pieczarkami i serem
by Weronika Tarasewicz • • 0 Comments
Składniki: 50 dag wątróbki 30 dag pieczarek 2 cebule 15 dag żółtego sera olej 3 łyżki mąki vegeta pieprz słodka papryka Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki a cebule w krążki i razem udusić na rozgrzanym oleju, wówczas doprawić do smaku paprykę, pieprzem i Vegetą. Następnie wątróbkę pokroić na małe kawałki, które oprószyć mąką i…



