Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mięsna rolada w cieście

Składniki:

  • ½ kg mielonego mięsa
  • 2 cebule
  • 100 g margaryny
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 4 liście kapusty

    Ciasto:

  • 2 szkl. mąki
  • 100 g margaryny
  • jajko
  • szczypta soli
  • 20 g drożdży
  • łyżka cukru
  • 3 łyżki śmietany

    Sposób wykonania:

    1. Mięso oraz posiekaną cebulę przesmażyć na margarynie po czym odstawić do ostygnięcia.
      Wówczas wbić jajko, dodać bułkę i doprawić do smaku.
      Całość dokładnie wymieszać.
      Następnie składniki podane na ciasto dokładnie ze sobą wyrobić.
      Powstałe ciasto rozwałkować i rozsmarować na nim mięsny farsz.
      Zawinąć w roladę, ułożyć w brytanie i wstawić do piernika rozgrzanego do 180 stopni na około 45 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *