Składniki:
- 1 królik
- 2 łyżki oliwy
- 4 łyżki ostrej musztardy
- 150 ml wytrawnego białego wina
- 12 dag śmietany 18%
- sól
- pieprz
Składniki: 500 g królika 2/3 szkl. słodkich migdałów 2 cebule 2 jabłka 2 łyżki masła łyżka mąki łyżeczka soli 4 łyżki śmietany łyżka soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ½ szkl. wody sól Sposób wykonania: Królik pokroić na mniejsze kawałki. Następnie migdały oraz cebule posiekać a jabłka pokroić na plasterki i dodać do…
Składniki: 1kg mięsa mielonego 1 kg pieczarek 1 stołowa łyżka słodkiej śmietany 2 stołowe łyżki miodu 2 duże cebule Sposób przyrządzenia: Pieczarki pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na patelni dodając miód i słodka śmietanę. Dusić przez ok. 10 min. Następnie mielone przygotować tak jak na klopsy mielone dodając cebule. Przygotowane mielone rozprowadzić na desce…
Składniki: Masa mięsną: 60 dag mielonego mięsa 1 jajko 1 czerstwa bułka (8 dag) pół szklanki mleka 10 dag cebuli 3 ząbki czosnku 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki sól pieprz Nadzienie: 2 jajka 5 dag gotowanej wędzonej szynki 3 dag pieczarek 1 mały kwaszony ogórek sól tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia: Bułkę namoczyć w…